U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.AGENDA & ACTIVITEITEN

18 februari 2019

Artikel in Paravisie over Dromen

 

3 december 2018

Boekfragment in decembereditie van de Boekenkrant

 

10 november 2018

Recensie van Marjan van Druenen op de website van www.Hebban.nl

 

17 april 2018

Nieuwsitem in 'Schrijvenonline'

 

9 april 2018

Gastcollege bij de cursus 'Levensverhalen schrijven' over het proces van het schrijven en de wijze van uitgeven.

 

10 maart 2018

Boekpresentatie in de Bruna City Plaza. Van 14.00 tot 16.00 uur

 

27 februari 2018

Recensie van Mieke Wijnants. http://miekewijnantsrecenseert.nl/2018/02/27/recensie-13/

 

8 februari 2018 

Ik ben aanwezig tijdens de magazijnverkoop van 'De Dagelijkse Gedachte' om iets te vertellen over mijn debuutroman.

 

Op 3 februari 2018 om 16.00 uur Boekpresentatie

Op bovenstaande datum vindt mijn eerste boekpresentatie plaats in de Bibliotheek Lek & IJssel, Overtoom 7 te IJsselstein.

Je bent van harte welkom. i.v.m. de catering, laat het weten via hester.hoornstra@kpnmail.nl

of via het contactformulier op deze website. Tot ziens!

 

29 januari 2018

Een artikel over mijn boek op de website van 'De Dagelijkse Gedachte'.

https://www.dagelijksegedachte.net/dromen-durf-leven-hester-hoornstra/

 

22 januari 2018

Parisbooks mailt het persbericht.

 

14 januari 2018

Op de vakantiebeurs een trailer gemaakt voor mijn website. Binnenkort op deze site te zien. Geert Kimpen in een gastrol en Zonneke, zijn dochter als regisseur.

 

12 december 2017

Ook te verkrijgen bij Prima, winkelcentrum Achterveld, te IJsselstein

 

6 december 2017

Exemplaren van mijn boek afgegeven bij de BRUNA boekhandel in winkelcentrum Hoog Zandveld. Daar ook te koop.

 

2 december 2017

Exemplaren van mijn boek afgegeven bij de BRUNA Boekhandel op Cityplaza te Nieuwegein. Mijn boek ligt nu officieel in de boekhandel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ontstaan van 'Dromen, durf te leven'.

 

Mijn persoonlijke verhaal over het ontstaan van mijn boek Dromen, durf te leven.

 

Na een periode van ziek zijn en verlies van werk wilde ik weer wat ondernemen. In het lokale cursusproject las ik een cursus ‘levensverhalen schrijven’. Dat leek me wat. Zeker ook om mijn concentratie te verbeteren. De docente, Mariola Dirkzwager, was enthousiast en inspirerend. Zij gaf constructieve tips en stimuleerde me om te blijven schrijven. In eerste instantie richtte ik me op het schrijven van korte verhalen en gedichten. Deelnemers aan de cursus waren enthousiast over mijn schrijfkunst. Ik nam deel aan thema bijeenkomsten van IJsselstein Schrijft en langzaamaan groeide het idee om een reisverhaal te maken. In 2001 was ik in Nepal geweest en ik herinnerde me dat ik aantekeningen over deze reis op zolder had liggen. Met deze aantekeningen in de hand begon ik te schrijven. Tijdens een wandeling met een goede vriendin kreeg ik al pratend het idee om van dit reisverslag een roman te maken. Ik had immers aan het einde van de rondreis een Australische man ontmoet waarmee ik later een relatie kreeg. Een mooie liefdesroman leek me. 

Mariola werd mijn schrijfcoach en gedurende een jaar schreef ik aan mijn boek. Mijn doel was om 50.000 woorden te schrijven, want dan was het een novelle. Aan het einde van de schrijverij had ik ruim 70.000 woorden. Tijdens het schrijven kreeg ik inzichten in mezelf hoe één en ander op deze manier was gelopen. Mijn zoektocht naar liefde, die al die tijd allang in mezelf aanwezig was, was meer een zoeken naar de leermeester met blauwe ogen.

Ik moest nog een stukje van mijn leven leven voordat ik begin dit jaar het boek afrondde. Ik herleefde mijn belevenissen in Nepal, Bali, Australië en Nederland opnieuw. Research naar gebeurtenissen, gebouwen en veel meer. Elke keer nog meer verbeteren en veranderen, zeker na opmerkingen van mijn schrijfcoach. Eindelijk was het manuscript af en toen duurde het nog twee maanden voordat ik durfde een uitgeverij te benaderen.

In september vorig jaar trof ik tijdens workshops over schrijven Geert Kimpen en zijn uitgeverij Paris Books aan. Het was meteen duidelijk dat ik mijn boek door hem wilde laten uitgeven. Een paar weken later had ik contact met Michelle Shanti van Paris Books en zijn was na het lezen van de eerste hoofdstukken meteen enthousiast. De redactrice was mening dat ik mijn boek nog op een hoger plan kon brengen door meer met dialogen te werken. Dit betekende opnieuw het boek induiken en de teksten nog een keer door te lezen en waar mogelijk nog meer ‘show don’t tell’ in te verwerken. Met doorzettingskracht en oeverloos teksten herlezen en herbeleven weet ik nu wat liefde is. Datgene wat al die tijd al in me was.